Se tine fasolea la inmuiat in apa rece(eu o pun de obicei de seara pana a doua zi dimineata).

A doua zi scurgem de apa si spalam bine fasolea sub jet de apa rece.

Se pune la fiert si se schimba apa de doua ori.

De fiecare data spalam fasolea, de data aceasta cu apa calduta.

Dupa aceasta operatiune punem fasolea in apa calda (apa trebuie sa acopere fasolea si chiar sa depaseasca nivelul acesteia) si dam la foc.

Cand fasolea este pe jumatate fiarta adaugam ceapa taiata marunt,ardeiul taiat cubulete,morcovul si pastarnacul taiate rondele si telina taiata fasiute.

Condimentam cu sare si lasam la fiert sub capac avand grija sa amestecam din cand in cand.

In acest timp ne ocupam de slaninuta si de carnati.

Taiem slaninuta felii,o crestam si apoi o punem la prajit in cateva linguri de ulei(nu prea multe deoarece slaninuta lasa si ea grasime).

Lasam la rumenit iar apoi scoatem bucatile de slaninuta rumenite pe o farfurie pe care am pus hartie de prosop.

In aceiasi tigaie punem apoi carnatii taiati bucati potrivite si ii lasam pana cand acestia sunt bine facuti si rumeniti frumos. Spre finalul fierberii adaugam in oala cu fasole cateva boabe de piper,cateva foi de dafin,cimbru uscat,slaninuta,carnatii, bulionul si potrivim de sare.

Amestecam prin miscarii ale cratitei stanga-dreapta .

Fasolea trebuie sa fie acoperita de zeama(daca este nevoie mai adaugam niste apa calduta).

Dam la cuptor si lasam pana cand scade avand grija ca din cand in cand sa mai amestecam cu aceleasi miscari stanga-dreapta. Cand fasolea este bine scazuta scoatem din cuptor si servim cu ceva muraturi sau cu ceapa rosie.

Eu dau fasolea ................cine da muraturile?............hihihi.

Va astept cu drag la masa!