Dupa ce recent am povestit despre tipuri de faina fara gluten, iata ca vin cu inca o reteta care se poate prepara foarte usor si rapid. Chiar daca nu suferim de celiachie, este totusi demn de luat in seama faptul ca utilizarea, macar din cand, a tipurilor de faina fara gluten reprezinta o varianta mai sanatoasa...si cine nu se preocupa indeaproape de asa ceva?Eu una, recunosc faptul ca am inceput sa cochetez cu aceasta idee in ultima vreme, nu pt. ca as suferi de vreo intoleranta, dar intr-o lume invadata de E-uri, incerc sa mentin o alimentatie sanatoasa in familia mea, fara excese..dar si fara extreme:)Se fierbe orezul bine de tot, se spala cu apa rece, se strecoara si se paseaza in blender impreuna cu uleiul si putina apa, pana devine pasta . Se rastoarna intr-un bol, se adauga sarea, verdeturile uscate si faina de orez. Se framanta totul bine, pana devine un aluat tare, care se lasa la odihnit cca 2 ore.

Dupa ce s-a scurs acest timp, se scoate forma de fonta in acre vom forma coculetele (asemanatoare cu cea de nuci...stiti voi, forma aceea veeeche-veche de pe vremea parintilor nostri:)) si se pune la incins pe aragaz/plita. Se unge cu ulei, iar aluatul se intinde in foaie pe planseta, se decupeaza cercuri care se aseaza in forma incinsa de pe plita. Se coc pe ambele parti cca. 5 min. in total. Acum cosuletele sunt gata si se scot din forma!Dupa ce acestea s-au racit, se prepara pasta de avocado: jumatatea de avocado se curata de coaja, iar pulpa se paseaza cu mixerul, impreuna cu zeama de lamaie, sarea si piperul.

Cosuletele se umplu cu pasta verde, se decoreaza si se consuma imediat. Eventual, se pot pastra la frigider max. 1 ora.daca nu detineti o astfel de forma de fonta, destul de greu de gasit, puteti folosi forme individuale de savarine, iar cosuletele sa le coaceti in orb la cuptor Enjoy!