Strudelul cu mere este oricum un desert foarte apreciat, dar varianta originala al lui, adica strudelul vienez cu mere si sos de vanilie este incantatoare.1. Curata merele, taie-le in cubulete sau da-le pe razatoare, adauga zaharul, pesmetul, scortisoara si oul intreg si amesteca bine.2. Ia 2 foi de strudel, unge-le deasupra cu putin ulei, pune mere peste si ruleaza pe marginea lunga; pune in tava tapetata cu hartie de copt.3. Unge-le cu ulei, acopera-l cu o folie si lasa-l sa se odihneasca 20 de minute.7. Pune strudelul la cuptor si coace-l 30 de minute.8. Pudreaza-l din belsug cu zahar pudra.

Pentru crema de vanilie se amesteca toate ingredientele si se pun la fiert la foc mic. Se amesteca constant pana se obtine o crema suficient de moale.

Strudelul vienez cu mere se serveste rece alaturi de crema de vanilie calda.