Raciturile sunt preferatele familiei mele in orice sezon.

Se curata piciorusele se taie in bucati si se pun in oala . La fel procedam si cu urechile, ciolanul si soriciul si piperul boabe.

Curatam morcovul si o capatana de usturoi si le punem in oala peste carne si turnam apa cat sa le acopere bine .

Se lasa la fiert la foc mic aproximativ 4 ore.

Cand incep sa fiarba se spumeaza pentru ca zeama sa fie cat mai limpede.

Cand carnea se desprinde de pe os se iau de pe foc si se strecoara .

Se alege carnea cu grija sa nu ramana bucatele de os .

Carnea si soriciul se taie bucatele si se aseaza in castroane,la fel si morcovul taiat rondele.

Facem mujdei din cele 2 capatani de usturoi si turnam peste el 2 polonice de zeama fierbinte,il strecuram peste zeama din oala . Amestecam zeama si gustam daca mai trebuie sare sau piper.

Turnam zeama in castroane peste carne si presaram boia de ardei dulce. Lasam la rece in camara pana a 2 zi .

Pofta buna !!!cand carnea se desprinde de pe os punem un polonic de zeama intr-o farfurie si ducem la rece, daca se incheaga putem opri fierberea, daca nu mai lasam la fiert si repetam operatia. se pot face racituri si din carne de vitel cu os, curcan sau pui .