Detalii Scufita Rosie
Ingrediente:
Pentru blat ai nevoie de: -125 g unt sau margarina,
-100 g zahar pudra,
-3 plicuri zahar vanilat,
-1/2 praf de copt,
-2-3 linguri crema de alune Nutela,
-visinele dintr-un borcan de compot de 0,
750 g (fara samburi),
Pentru crema : -250 g branza de vaca(poti sa pui si Philadelphia daca ai! ) -1 plic zahar vanilat,
-1 plic praf de frisca,
-150 ml lapte,
Decor: -1 plic Tort gele rosu -250 ml zeama de la compotul de visine,
-o cutie frisca lichida,
-ciocolata rasa,
-boabe de visine
Separi albusurile de galbenusuri, si faci un aluat cu ajutorul mixerului din galbrnusuri, zahar, unt sau margarina, zagar vanilat, faina, praf de copt si albusuri spuma. Imparti aluatul in doua si intr-o compozitie pui crema de alune si visinele fara sambure. Intr-o tava in care am pus hartie de copt am pus compozitia alba, urmand sa se puna deasupra cea colorata. Se pune prajitura la copt pentru 20-25 de minute. Intre timp prepari cea mai usoara crema din lume: amesteci cu mixerul pana obtii o crema fina toate ingredientele din reteta cremei si pui crena la rece pana se va raci si blatul. Si pentru ca ti-a mai ramas timp, bati si frisca lichida. pentru decor. Scoti blatul copt si-l lasi sa se raceasca. Peste blat pui crema, iar peste crema torni cu rabdare jeleul preparat din plicul recomandat in reteta, conform indicatiilor de pe plic, si zeama de compot. Daca vrei sa fie mi dulce, pui 1-2 linguri zahar pudra. Urmeaza ornarea cu frisca.
Separi albusurile de galbenusuri, si faci un aluat cu ajutorul mixerului din galbrnusuri, zahar, unt sau margarina, zagar vanilat, faina, praf de copt si albusuri spuma. Imparti aluatul in doua si intr-o compozitie pui crema de alune si visinele fara sambure. Intr-o tava in care am pus hartie de copt am pus compozitia alba, urmand sa se puna deasupra cea colorata. Se pune prajitura la copt pentru 20-25 de minute. Intre timp prepari cea mai usoara crema din lume: amesteci cu mixerul pana obtii o crema fina toate ingredientele din reteta cremei si pui crena la rece pana se va raci si blatul. Si pentru ca ti-a mai ramas timp, bati si frisca lichida. pentru decor. Scoti blatul copt si-l lasi sa se raceasca. Peste blat pui crema, iar peste crema torni cu rabdare jeleul preparat din plicul recomandat in reteta, conform indicatiilor de pe plic, si zeama de compot. Daca vrei sa fie mi dulce, pui 1-2 linguri zahar pudra. Urmeaza ornarea cu frisca.