Chiar daca as vrea sa traduc, nu as reusi, ptr ca e o reteta greceasca al carui nume spetsofai nu se poate traduce! Spetsofai, e o reteta originala din insula Spetses, foarte cunoscuta in Grecia, aceasta reteta s-a luat si s-a adaugat la o tarta.

Incepem intai prin taierea carnaciorilor si ii calim in putin ulei, punem si ceapa taiata marunt si usturoiul, chimen si amestecam putin.

Intre timp taiem ardeii si vinetele in cubulete mici dupa care adaugam la carnaciori, daca e nevoie, mai punem putin ulei. Adaugam ardeii iuti taiati bucati mici si curatati de seminte, sare, piper si bulionul de rosii. Nu e nevoie sa punem apa, ptr ca legumele au destula. Lasam la foc mic pana cand se inmoaie ardeii, cca 20 minute.

Foaia de placinta, o punem intr-o forma acoperita cu hartie de copt si mai punem si o alta hartie deasupra ca sa nu se umfle (eu am uitat!!!) si o punem la cuptor 180C ptr 30minute. Cand e gata, scoatem din cuptor, lasam deoparte, si in compozitia de carnaciori, punem albusurile de ou batute putin cu furculita, patrunjelul, cimbru si branza rasa, amestecam bine si punem peste foaia de placinta. E necesar sa punem ou la aceste tipuri de tarte ptr a intari compozitia. Punem la cuptor pe randul de jos la 180C ptr cca 15 minute.

Cand e gata, lasam sa se raceasca inainte de a taia felii.

Puteti pune o branza mai picanta, da un gust mai profund!