Mama si fiu la dieta . Barbat flamand . Cu ce-i indulcim sufletul ? In amintirea vremurilor trecute de acum 20 si ceva de ani cand salamul era la mare putere, cu pilaf, cu cartofi, etc ., am preparat fasole scazuta boabe cu salam .

Salamul fiind vanatoresc de cea mai buna calitate si din sursa sigura .

Fasolea alba boabe se curata de impuritati, se spala si se pune la fiert cu un varf de bicarbonat de sodiu . Se lasa sa dea un clocot[10 min ]. Scurgeti fasolea, completati cu apa . Adugati sare, foaia de dafin, piperul si cimbrisorul. Curatati ceapa si o taiati cubulete . prajiti in ulei pana devine sticloasa, adaugati si salamul . Cand salamul este prajit semi-crocant dati culoare cu o lingurita de boia rosie de ardei . Cand fasolea este fiarta amestecati cu prajeala cu salam .

Serviti mancarea de fasole asezonata cu verdeata si insotita de muraturi .

Bicarbonatul adaugat la,, prima apa de fierbere la fasolea boabe, inmoaie coaja, grabind fierberea. Fasolea va fi mai bine tolerata nemaiprovocand balonare . In timpul fierberii fasolei boabe verificati mereu nivelul apei .folositi o oala cu peretii grosi, neaderenta . Nu o lasati nesupravegheata . Va spune prieteneste,, cineva :))) care a ars in tinerete 2 oale .