Blatul: Se bat albusurile spuma tare impreuna cu zaharul. Se amesteca galbenusurile cu uleiul. Amestecati compozitia de albus cu cea de galbenus, amestecand usor sa nu cada albusurile. Daca aveti doar albusuri, picurati uleiul in spuma de albusuri si amestecati pentru omogenizare. Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt si adaugati in compozitia de oua, continuand sa amestecati usor. Turnati aluatul intr-o tava (25/35cm) imbracata cu hartie de copt. Coaceti 10 minute in cuptorul preincalzit, la foc mic. Crema de ciocolata: Frecati spuma un pachet de unt (80% grasime). Adaugati cate o lingura din crema de ciocolata si omogenizati. La sfarsit puneti esenta de rom. Asambarea ruladei: Lucrati repede ca sa nu se raceasca blatul. Desprindeti blatul de pe hartia de copt. Puneti deasupra dulceata preferata (usor incalzita) sau crema de ciocolata. Rulati cu ajutorul hartiei de copt si lasati sa se raceasca infasurata in hartia in care ati copt. Rulada cu crema de ciocolata dati-o la frigider pana se intareste bine untul (eu o tin la congelator). Pudrati cu zahar vanilat sau ornati dupa plac cu ciocolata topita. Poate ramane chiar si nepudrata deoarece are o crusta neteda aurie. Se poate pastra foarte bine in congelator - se taie felii si se dezgheata la temperatura camerei in cateva minute. Este perfecta pentru musafirii neanuntati sau pentru zilele cand suntei prea ocupate ca sa mai faceti ceva dulce. Pofta buna!Blatul: Se bat albusurile spuma tare impreuna cu zaharul. Se amesteca galbenusurile cu uleiul. Amestecati compozitia de albus cu cea de galbenus, amestecand usor sa nu cada albusurile. Daca aveti doar albusuri, picurati uleiul in spuma de albusuri si amestecati pentru omogenizare. Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt si adaugati in compozitia de oua, continuand sa amestecati usor. Turnati aluatul intr-o tava (25/35cm) imbracata cu hartie de copt. Coaceti 10 minute in cuptorul preincalzit, la foc mic. Crema de ciocolata: Frecati spuma un pachet de unt (80% grasime). Adaugati cate o lingura din crema de ciocolata si omogenizati. La sfarsit puneti esenta de rom. Asambarea ruladei: Lucrati repede ca sa nu se raceasca blatul. Desprindeti blatul de pe hartia de copt. Puneti deasupra dulceata preferata (usor incalzita) sau crema de ciocolata. Rulati cu ajutorul hartiei de copt si lasati sa se raceasca infasurata in hartia in care ati copt. Rulada cu crema de ciocolata dati-o la frigider pana se intareste bine untul (eu o tin la congelator). Pudrati cu zahar vanilat sau ornati dupa plac cu ciocolata topita. Poate ramane chiar si nepudrata deoarece are o crusta neteda aurie. Se poate pastra foarte bine in congelator - se taie felii si se dezgheata la temperatura camerei in cateva minute. Este perfecta pentru musafirii neanuntati sau pentru zilele cand suntei prea ocupate ca sa mai faceti ceva dulce. Pofta buna!