Este o salata usoara, insa foarte sanatoasa si cu o cantitate insemnata de nutrienti. Pentru cine este preocupat de gatitul sanatos, acest mod de prepare al alimentelor este o binecuvantare. Daca doriti mai multe detalii va astept pe blogul meu. Pana atunci sa aveti pofta la salata :)Am pus broccoli impreuna cu celelalte legume congelate intr-o sita, deasupra unei cratite cu apa pe foc, sa se faca la aburi; nu prea mult ca strica si se duc toate vitaminele, iar eu tocmai de asta nu aveam nevoie. Deci le-am lasat la aburi cam 10-15 min intorcand vartos la ele de pe o parte pe alta ca sa le patrunda pe fiecare in parte, dar si sa-si pastreze un aspect cat mai placut si colorat.

Grija mare, nu le lasati prea mult la aburi, ele trebuie sa ramana tari si crocante cat sa le puteti manca fara sa va simtiti ca niste iepuri cand rontaiti la ele, dar nici sa fie goale de nutrienti ca nu vreti asta.

Pasul al 2-lea a constat in pregatirea celorlate ingrediente, asa ca mi-am adus iubitul in bucatarie si in grija lui a intrat sfecla rosie, a dat-o bine de tot pe razatoare cu ochiuri mai mari, nu foarte fina sa fie fiindca e zemoasa sfecla noastra si se pierde sucul din ea, iar noi vrem sa avem o sfecla cat mai suculenta in salata.

In timpul asta eu am taiat marunt ceapa verde si salata, apoi patrunjelul, ridichile si tonul bine, nu neaparat in ordinea asta iar cand au fost gata legumele congelate si broccoli-ul de la aburi, precum si sfecla rosie data pe razatoare, le-am amestecat pe toate intr-un castron mare cat toate zilele pentru ca da, a iesit o cantitate insmnata de salata. Le-am condimentat pe toate cu chilli, piper, busuioc si oregano insa nu-i musai de pus ce am pus eu, mirodeniile sunt la alegere, noua ne place foarte picant si condimentat bine, dar voi puneti ce doreste sufletul vostru. Cand a fost gata amestecul asta minuant de arome, am adaugat ulei de susan, otet balsamic si sos des stridii.