Detalii Aripioare de pui Panacris
Ingrediente:
aripioare de pui cca,
600 g,
branza Camembert de la Islos,
cartofi rosii de Covasna cca,
1000 g,
sare iodata,
praf de chimien,
boia de ardei dulce,
piper proaspat macinat,
condimente de pui tandori (extra!) cine doreste mai picant,
ulei de masline,
dulceata de morcovi a la Panacris ( vezi reteta aici:http://www,
retete/retete/dulceaa-de-morcovi-41081,
html) vas tip gril de la Decorix,
prin intermediul Camarei Bucataras,
Pentru decor: frunze de menta si creson
O reteta super rapida, 2 in 1;) Oana multumesc ptr inspiratie! ;)Cartofii se curata, se taie rondele si se aseaza pe fundul vasului grill;) Intre timp aripile de pui, se spala, se sterg cu un servet de hartie, apoi cu ajutorul unui cutit mic, se desface pielea de deasupra aripioarei, unde se introduce cate o bucata de branza Camembert, apoi se condimenteaza cu sare iodata, piper proaspat macinat, praf de chimen, boia dulce de ardei, cate o lingura de dulceata de morcov a la Panacris ( vezi reteta aici:http://www.retete/retete/dulceaa-de-morcovi-41081.html ) si putin ulei de masline. Aripioarele se aseaza pe gratarul vasului de grill, se pune da la cuptorul preincins cca. 15 minute neacoperit, pentru a-si obtine crusta, apoi se acopera si se lasa la cuptor, ptr cca. 30 de minute la foc mic. Aripioarele si cartofii, se servesc fierbinti simpli sau alaturi de o salata delicioasa;) Pentru decor a, folosit menta si creson din cultura proprie;) Pofta buna!