Dulceata asta e minunata, mai ales daca va plac fructele de padure dulci acrisoare. Eu nu am avut decat vreo 800 de grame de fructe dar voua o sa va dau cantitati demne de niste bucatarasi pofticiosi. Spor la treaba si la degustare.. mmmm....

Murele se curata de orice impuritati si se spala sub jet de apa rece. Se pun apoi intr-o cratita cu 200 ml de apa si cu zaharul. Se lasa sa dea un clocot si se iau de pe foc. Acum turnati-le intr-un blender si pasati cateva secunde. Strecurati compozitia printr-o sita fina in asa fel incat sa nu ramana seminte. Reasezati siropul obtinut pe foc si lasati sa fiarba aprox. 5 minute. Inainte de a stinge focul adaugati zeama de lamaie. Daca vreti puteti adauga si gelatina in compozitie preparata dupa dozajul si instructiunile de pe ambalaj, insa nu e nevoie fiindca dulceata se va intari.

Cat timp dulceata este calda puneti-o in borcane sterilizate si acoperiti-o ermetic iar apoi aveti putintica rabdare sa se raceasca.