Gasisem in una din zile cand am iesit la cumparaturi,iepure intreg,destul de frumusel si am cumparat si eu unul fara a sti atunci ce vreau exact sa fac cu el. Initial l-am curatat bine si asa intreg cum era l-am bagat la congelator.

Acum..pentru weekend mi-a venit ideea unei tocane pe care eu mi-am imaginat-o cu naut si fasole neagrazis si facut darnu imi pare deloc rau pentru ca se pare ca a fost o alegere tare inspirata.

Cu o seara inainte de a pregati tocana am pus in apa rece la inmuiat 250 gr fasole neagra pentru a-mi fi mai usor sa o fierb a 2-a zi. De dimineata am pus fasolea inmuiata la fiert pentru ca din ce scria pe ambalaj ii trebuiau cam 2 ore si jumatate sa fiarbaa mea insa a fiert mai repede.

Iepurele l-am transat in bucati mici si l-am pus la marinat pentru cateva ore in vin cu curry,fulgi de ardei iute,scortisoara macinata,ienibahar,4-5 cuisoare.

Dupa ce fasolea s-a fiert am pus intr-o cratita ulei de masline,ceapa si usturoiul tocate marunt si le-am pus la foc pentru a le cali putin,am adaugat apoi boiaua,pasta de masline,fileurile de ansoa si am amestecat,apoi morcovul taiat bucati si la urma bucatile de carne.

Am lasat toate acestea putin sa se prajeasca si sa isi imprumute aromele,apoi am adaugat apa cat sa se acopere carnea si am lasat sa fiarba la foc mic verificand din cand in cand si daca apa a mai scazut am mai adaugat apa cat sa fie mereu carnea acoperita. Dupa ce carnea a fost fiarta bine am adaugat fasolea neagra fiarta mai devreme si nautul,am mai lasat sa dea un clocot si am stins focul.

A fost tare buna aceasta tocana plina de arome si o recomand cu drag celor care isi doresc sa o incerce.

Pofta mare!