Se pune faina intr-un vas, apoi punem sarea si uleiulAdaugam apa si framantam un pic aluatul. Formam o bila si il lasam sa se odihneasca pana facem cSe pune faina intr-un vas, apoi punem sarea si uleiulAdaugam apa si framantam un pic aluatul. Formam o bila si il lasam sa se odihneasca pana facem compozitia.

Se taie cartofii cubulete. Se incinge uleiul intr-o tigaie apoi se adauga semintele de chimeon. Dupa cateva secunde or sa pocneasca un pic ca floricelele de porumb. Apoi am pus mazarea, gingerul, ardeiul iute si celelalte condimente. Le-am lasat vreo doua minute apoi am pus cartofii. Coriadrul proaspat il pun la sfarsit. Trecem la modelat.

Impartim bila in 8 parti egale.

Apoi se fac bilute.

Eu ma ajut de faina sa le intind dar cine m-a invatat reusea si fara. Avea un facalet micut, special pt intins aluat pt samosa, roti sau chapati, pharta, naan..si tot felul de fainoase in forma de lipie. Se taie in doua si se formeaza un con. Se preseaza bine imbinarea altfel se deschide la prajit. Apoi se pune umplutura si se inchid. Se pune ulei la incins intr-o tigaie dar la foc moale. Apoi se pun la prajit samoosele.

Sunt gata cand sunt rumenite, cam 5-7 minute. Se scot pe servetel.

Pofta buna!Reteta Samoosa, aperitiv indian a fost propusa de Luanda pe forum reteteAlte retete cu specific indian gasiti aici:Pui tandoori, Mango lassie,Salata de fructe