Detalii Clatite Siciliene
Ingredientele pentru clatite se amesteca, pana rezulta un aluat cu consistenta smantanii. Clatitele se fac cat mai subtiri, prajite in putin ulei. Cand inca mai sunt calde, clatitele se ruleaza, neumplute, si se taie rondele, care se aseaza pe o farfurie sub forma de floricica. In centru se pune Finetti ( tinut langa aragaz cat timp se prajesc clatitele, pentru a fi cat mai moale), iar pe marginile farfuriei se orneaza cu frisca (peste care se aseaza cateva capsuni pentru decori) si inghetata. In mijloc se presara alune prajite si maruntite.
Ingredientele pentru clatite se amesteca, pana rezulta un aluat cu consistenta smantanii. Clatitele se fac cat mai subtiri, prajite in putin ulei. Cand inca mai sunt calde, clatitele se ruleaza, neumplute, si se taie rondele, care se aseaza pe o farfurie sub forma de floricica. In centru se pune Finetti ( tinut langa aragaz cat timp se prajesc clatitele, pentru a fi cat mai moale), iar pe marginile farfuriei se orneaza cu frisca (peste care se aseaza cateva capsuni pentru decori) si inghetata. In mijloc se presara alune prajite si maruntite.