Este o supa extraordinara de care m-am indragostit la Paris unde am mancat la un restaurant japonez extraordinar, simplu decorat, chiar modest dar cu preparate proaspete si cu un puhoi de oameni care asteptau la usa sa reuseasca sa intre asta da semn bun la un restaurant. Despre bucataria japoneza nu stiu inca mare lucru, pentru multi dintre noi inseamna sushi dar e mult mai mult decat atat, eu pe masura ce ii descopar preparatele ma indragostesc de ea, de pasta miso, de piperul rosu japonez, de pastele soba din grau negru.de culori, arome si texturi. Sper sa reusesc sa descopar si sa va transmit cat mai multe din retetele lor, pentru azi aceasta supa japoneza cu vita si taietei soba.

Preparare: particularitatea acestei supe este ca legumele se aseaza crude in farfurie taiate foarte fin, urmand sa fie gatite de supa clocotita turnata peste ele. Carnea de vita se taie bucati foarte fine, atat de fine cat reusiti sa le taiati si se rumenesc putin la foc viu intr-un ulei cu punct de ardere inalt. Avem nevoie de o supa concentrata si aromata de vita in care adaugam putin sos de soia si pregatim taieteii soba care se pun in apa clocotita si se lasa pret de 5 minute.

Montajul super este simplu intr-o farfurie mare (imensa :) sau bol mare) se aseaza taieteii fierti. Se adauga apoi legumele taiate fin si carnea, in centru se aseaza usturoiul crud.

Supa de vita o turnam in wok-ul in care am prajit carnea ca sa deglasam aroma de carne si sa o aducem din nou la punctul de fierbere si asa clocotita se toarna in farfurie.

O sa observati mici bule foarmate pe langa legume, supa clocotita gateste efectiv legumele care raman in acelasi timp crocante si aromate. Dupa 2 minute este numai buna de servit, fierbinte si picanta dupa gust in farfuria mea se vede destul de mult ardei iute, voi incercati-va singuri gusturile si curajul.

Este o supa extraordinara, am facut-o deja in mai multe variante cu taitei albi, cu ciuperci negre chinezesti, maine o sa o fac cu pui cu ciuperci aromate, sotul meu iubeste la nebunie aceasta supa picanta si mancarea asiatica iar pentru mine este un prilej in plus sa testez noi retete va doresc pofta buna si va invit sa testati reteta cu ce aveti la indemana.se poate adauga un ou fiert moale si taiat in jumatate adauga un plus de consistenta si de gust