Reteta este luata dintr-o revista, putin modificata la cantitati. Mie mi s-a parut ca este prea mare cantitatea de lapte trecuta acolo si nu am gasit faina de hrisca (a doua zi am gasit si faina de hrisca, dar ..asta este), asa ca am folosit de alt fel, iar ciupercile le-am pregatit dupa gustul meu.

Sunt foarte gustoase, aspectuoasa si cu un gust surprinzator.

Amestecam cele doua tipuri de faina .

Intr-un alt vas separam galbenusul de albus . Incalzim laptele putin si dizolvam in el drojdia .

In mijlocul amestecului de faina facem o groapa mica unde punem galbenusrile, sarea, laptele cu drojdia si untul topit . Amestecam bine, acoperim vasul cu un prosop curat si il lasam la caldurica cam 20 minute sa creasca putin.

Pana cand aluatul nostru dospeste curatam ciupercile si le punem intr-o tigaie in care am incalzit untul impreuna cu uleiul . Adaugam si usturoiul tocat marunt. Peste toate stoarcem lamaia, asta pentru a evita inegrirea ciupercilor (eu am folosit champinion). Lasam la foc mic pana scade apa lasata de ciuperci. Asezonam cu sare si piper si presaram patrunjel verde tocat.

Aluatul a dospit asa ca vom bate albusurile spuma cu un praf de sare si le vom amesteca usor cu restul aluatului.

Intr-o tigaie punem la incins putin ulei si cu o lingura luam din aluat si punem in tigaie intinzand putin . Luati cu lingura din aluat pana cand se umple, cate o lingura intr-un loc.

Se lasa la prajit cam 2 minute pe-o parte, le intoarcem si le lasam din nou la prajit . Se iau de acolo si se scurg de ulei .

Si acum vom aranja astfel : o bucata de aluat prajit, punem pe el o lingura buna de smantana si deasupra punem ciuperci .

Este delicios.