Anul trecut am ratat acesta reteta de toamna ;) Era cat pe ce si anul acesta, dar noroc cu meniul zilei, adica momentul in care trebuie sa adaugi un meniu pentru saptamana ce urmeaza;) Saptamana asta m-am gandit la un meniu cu muraturi pentru Laura, daca Cleme are unul cu coaste:D. Am rasfoit cele 92 de pagini cu conserve si am dat peste multe retete interesante. Asa ca m-am pus la treaba;) Am luat ce e mai bun de la Gaby_d si MotanLaOale;)Gogosarii se spala, se taie in doua, se curata de seminte si nervuri, apoise taie in fasii de cca. 1 cm. Eu recunosc, m-am folosit de robotul din dotare :D. Otetul, uleiul, mustarul, sarea, zaharul si mirodeniile se pun la fiert intr-un vas incapator cu fund dublu la foc mic, pana se omogenizeaza ingredeintel prin fierbere. Apoi se adauga fasiile de gogosari si se lasa la fiert la foc mic, neacoperit cca. 35-40 de minute, amestecandu-se usor, pntru a nu se prinde de fundul vasului. Initial mi s-a parut putin sos, fata de cantitatea mare de gogosari;) Spre surprinderea mea, s-au inmuiat si a rezultat mult mai mult sos de cat m-as fi asteptat;) Se pune amestecul obtinut in borcane sterilizate, se capacesc, apoi se lasa la dunst cald pana a doua zi. Spor si pofta buna!Am obtinut 4 borcane de 800 ml;)