Pentru iarna si in zilele de post.

Legumele se spala si se curata.

Morcovii,patrunjelul radacina si telina radacina se dau prin razatoarea cu ochiuri mari,ceapa,ardeii si gogosarii se toaca cubulete mici.

Rosiile se oparesc,se curata de pielita si se toaca cubulete.

Intr-o cratita cu fund dublu se pune 1 l de ulei,se adauga ceapa,ardeiul,gogosarii si se lasa sa se caleasca,apoi se adauga zarzavatul razalit,se lasa sa se caleasca apoi se adauga vreo 2 l de apa si se lasa sa fiarba .

Cand zarzavatul este aproape fiert se adauga orezul spalat si se lasa sa mai fiarba pana se inmoaie orezul.

Cand si orezul este fiert se adauga rosiile cubulete,si pasta de rosii si se lasa sa fiarba in continuare.

Se pune sare dupa gust si niste piper boabe.

Verdeata se toaca marunt si se adauga in oala.

Se mai lasa sa dea cateva clocote .

Se pune tocana in borcane sterilizate si curate,se capseaza si se da la dust in abur vreo 40 de minute .

Se lasa sa se raceasca acolo dupa care se scot,se sterg si se eticheteaza.