Aceste saratatele sunt preferatele intregii familii. Chiar si prietenii care nu fac parte din familia vin in vizita la bunica de fiecare data cand ea prepara aceste saratele. Va garantez ca daca le incercati odata nu va mai saturati de ele si vor fi prezente la fiecare sarbatoare sau masa de familie. Noi ne-am indragostit de ele :X(nu stiu sa fac poze foarte frumoase care sa faca retetele apetisante dar pana la urma gustul lor conteaza cel mai mult)Drojdia se inmoaie in putin lapte caldut si sare. Apoi se framanta bine toate ingredientele. Se intinde aluatul si se taie in forma de batoane cu un cutit rola pentru aluat, apoi se rade cascaval deasupra.

Batoanele de pun intr-o tava unsa cu untura sau tapetata cu foaie de copt si se dau la cuptor pana devin rumene.

Timpul de pregatire este foarte scurt insa timpul de coacere dureaza ceva vreme. Din aceste ingrediente ies foarte multe saratele (cam o cutie mare si jumatate de pantofi) Puteti injumatati ingredientele daca vreti sa iasa mai putin, insa noi le facem mereu in cantitati mari pentru intreaga familie.