Cu siguranta multora dintre voi va place sa savurati cafeaua de dimineata. Mie asa-mi place, nu sa o beau ca englezii. :) Imi place cafeaua aromata, care iti revigoreaza simturile. Astfel ca, azi va prezint vedeta zilei: CAFEAUA LA IBRIC DIN ALAMA Indiferent de modul in care preparati cafeaua, trebuie sa stiti ca aceasta actioneaza cel mai eficient daca este bauta intre orele 9:30 si 11:30 deoarece ceasul biologic este receptiv la efectul cafeinei doar la cateva ore de la trezire. Explicatia este legata de nivelul hormonului cortizon, care, dupa ce atinge apogeul intre orele 8:00 si 9:00, spre sfarsitul diminetii incepe usor sa scada. In cazul in care cafeaua este bauta la primele ore ale diminetii, cand nivelul de cortizon este mare, cafeina va interactiona cu acest hormon, organismul dezvoltand rezistenta, iar consumul de cafea devenind inutil. Consumul cafelei intre orele 8:00 si 9:00 va dezvolta toleranta la cofeina, acest lucru facandu-ne sa simtim nevoia de a creste doza pana la consumul de cafea pe tot parcursul zilei. Asadar, grija mare! Cafeaua se consuma, si ea, cu moderatie si nu la orice ora!ATENTIE! Apa nu trebuie sa clocoteasca, deoarece va distruge toate proprietatile cafelei, iar intensitatea gustului va fi diminuata! Cand e pe punctul de-a clocoti, ibricul se ia de pe foc adaugandu-se cafeaua. Se amesteca si se mai pune cateva secunde pe foc. Ideal ar fi sa o lasati sa se odihneasca macar o ora. Daca o preparati cu o seara inainte, dimineata va veti bucura de-o cafea savuroasa si intensa Nu uitati sa strecurati cafeaua. Zatul nu are un gust prea bun. :) Servita din cana preferata, e incomparabila. :) Iar cu o prajiturica dulce-acrisoara pe langa, dimineata e perfecta! O zi frumoasa si productiva!