Vreau sa specific,ca reteta originala e cu peste dar mie imi place mai mult cu piept de pui.

Mod de preparare reteta salata ruseascaSHUBAPestele se curata de oase, se taie cubulete(pieptul se pune la fiert si se taie si el cubulete cand e racit) ouale se fierb tare,sfecla si morcovul se curata si se dau pe razatoarea mica separat.

Cartofii se fierb in coaja.

Intr-o tigaie se pun 70 g ulei la incins cu 2 catei de usturoi si apoi punem uleiul incins pente sfecla si morcovul dat pe razatoare in cantitati egale si se lasa la macerat cam 30 min.

Cartofii se dau pe razatoare,ouale la fel, ceapa se taie marunt.

Se ia un platou si se unge cu maioneza amestecata cu smantana in cantitati egale(maioneza de casa e cea mai buna) dupa care se pune un strat de cartofi.

Peste cartofi se pune un strat de peste (piept), un strat de maioneza.

Acum punem cate un rand de morcov si sfecla,unul de ceapa(numai coditele verzi), un rand de albus si un rand de galbenus.

Se lasa la rece cam 24 de ore .

POFTA BUNA!