Detalii Pogacele cu telemea
Reteta am gasit-o pe blogul Adinei Ciocalau,,www.mitinitta.blogspot.com,,careia ii multumesc. E o reteta simpla si foarte gustoasa. Doar ca mie nu mi-au crescut asa de mult ca originalele. Uneori mai dau vina si pe cuptor. Sa le incercati!Se prepara aluatul : intr-un castron incapator se zdrobeste drojdia, iar deasupra se toarna laptele caldut Se amesteca bine si se lasa la odihnit 5 minute,dupa care se adauga faina cernuta, sarea, zaharul, uleiul si galbenusul. Se framanta aluatul si se lasa la crescut.
Se prepara umplutura : se rade fin telemeaua si se amesteca cu smantana lichida, piper si marar.
Aluatul crescut se intinde in foaie groasa pe masa infainata, se intinde jumatate din umplutura, apoi se impacheteaza de doua ori, apoi se intinde din nou cu sucitorul si se pune ce-alalta jumatate de umplutura repetand procedeul de impachetare. Daca foaia a crapat la intins si a iesit umplutura, se mai adauga putina faina si se mai framanta un pic. Se intinde foaia de 1 cm si se taie sub forma dorita.
Se tapeteaza tava de aragaz cu hartie de copt, apoi se pun pogacelele la crescut unele langa altele pentru 15 minute. Se ung cu albus batut, deasupra se presara branza rasa si se da tava la cuptorul preincalzit pentru cca.25 -30 de minute.
Pofta buna!PS. Eu am modificat putin cantitatile unor ingrediente fata de reteta originala.