Spanacul poate fi inlocuit cu urzici sau alta planta care va place.

Drojdia se lichefiaza cu zaharul, apoi se adauga laptele/apa/supa calduta si se laSpanacul poate fi inlocuit cu urzici sau alta planta care va place.

Drojdia se lichefiaza cu zaharul, apoi se adauga laptele/apa/supa calduta si se lasa cateva minute sa se activeze drojdia. Se adauga sarea, spanacul, uleiul, oul si crema de branza si se omogenizeaza. Se adauga si faina.

Se framanta cateva minute pana abtinem un aluat elastic si usor de lucrat. Daca aluatul e prea moale sau lipicios se mai adauga cate putina faina alba.. daca, din contra, e prea vartos, se mai adauga apa. Aluatul se pune intr-un bol uns cu ulei si se lasa la crescut intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul.

UMPLUTURAUntul se amesteca cu crema de branza, apoi se adauga restul ingredientelor si se omogenizeaza.

Aluatul se intinde intr-o foaie cu grosimea de 1/2 de cm, apoi se taie cercuri de 10cm diametru si se pun in formele de muffins unse cu unt. Se pun 1-2 lingurite de umplutura in forma, iar marginile aluatului se indoaie usor peste umplutura. Din cantitatile date ies 10-12 muffins.

Din resturile de aluat se taie cercuri mai mici, cat sa acopere umplutura ramasa la vedere si se asaza la locul lor in forme.

Se mai lasa 20-30 de minute sa creasca, apoi se ung cu galbenusul pastrat si se dau la cuptor pana se auresc.

Pofta buna!Reteta Muffins cu turban a fost propusa de sophie pe forum reteteAlte retete de muffins gasiti aici:Muffins sarate, Muffins (briose) cu branza si cascaval,Muffins picante