Pentru ca se spune ca nautul este o mare sursa de fier, cupru, zinc, magneziu si fibre, am incercat sa-l introduc in alimentatia mea intr-o combinatie surprinzatoare - un burger vegetarian.

In caz ca folositi naut uscat, acesta se pune la inmuiat cu o seara inainte.

A doua zi se scurge de apa, se toarna apa fierbinte peste el si se fierbe 2-3 minute.

Se scurge si se repeta operatiunea inca 2 ori.

A treia oara se lasa la fiert pentru 15-20 minute.

Se scurge de apa si se lasa la racit.

Se toaca marunt cu ajutorul unui robot de bucatarie.

Se adauga usturoiul, chimenul, coriandru, sare, piper si se amesteca bine.

Tocam marunt ardeiul iute, ceapa verde si patrunjelul verde.

Le adaugam in compozitie si amestecam bine.

Adaugam 3 linguri ulei de masline, ovazul si putina apa.

Amestecam si lasam la rece pentru minim 30 minute.

Formam chiftelute pe care le punem intr-o tava tapetata cu hartie pergament.

Stropim chiftelele de naut cu ulei de masline si dam la cuptor preincalzit la 200 grade C pentru 25-30 minute.

Intre timp taiem chiflele in doua, le ungem cu ulei de masline si le punem pe o tigaie grill incinsa pentru 1 minut numai pe partea din interior.

Servim in chifle calde cu salata verde, felii de rosii si ceapa rosie.

Dupa dorinta adaugati mustar si ketchup.