Jiaozi inseamna coltunasi, iar in cazul acesta guo-tie inseamna felul in care sunt pregatiti si anume prajiti inainte apoi fierti. Sunt destul de renumiti in China, iar in functie de zona, se consuma de Anul Nou in nordul Chinei sau la Festivalul Primaverii cand spun ei ca le aduc noroc. Mie imi plac foarte mult, neaparat cu sosul alaturi.

Aluatul: punem faina intr-un castron si adaugam apa fierbinte, putin cate putin, amestecand pana obtinem un aluat omogen si nelipicios dar moale. Il framantam putin cu mana apoi il lasam acoperit cu un prosop timp de o ora.

Umplutura: tocam varza si o dam cu sare, apoi o lasam deoparte cca 10 minute. Carnea o punem in robot impreuna cu ceapa verde, usturoiul pisat, o ligura de apa, o lingura de ulei de susan, sosul de soia, putina sare(sosul de soia e deja sarat), piper, praf de chilli si ghimbirul dat prin razatoarea mica. Tocam totul. Scurgem varza de surplusul de apa si o amestecam cu o lingura de amidon si carnea. O lasam sa se odihneasca cca 1 ora.

Din aluat rupem bucatele de marimea unei nuci si intindem din fiecare cate o foaie rotunda subtire(ne ajutam de faina pentru a intinde foaia). Punem peste foaie o lingura de umplutura, udam marginea aluatului cu putina apa si impachetam in doua. Cu grija facem pliuri pe una din laturi si strangem bine marginile(poate din imagini se intelege mai bine).

Intr-o tigaie antiaderenta punem cele 4 linguri de ulei de susan iar cand s-a incins punem coltunasii(cu pliurile in sus) si-i prajim pana se rumenesc pe fund. Turnam apoi apa fierbinte cat aproape sa-i acopere si jumatatea de cub Knorr. Acoperim cu un capac si lasam in jur de 5-6 minute sa fiarba.

Se scot din tigaie si sunt gata de servit.

Se poate folosi carne de porc in loc de vita. I-am servit cu un sos din otet, usturoi pisat si sos de soia.