Paste-melci cu legume, numai bune de savurat in Postul Mare(si nu numai)Incepem cu pregatirea legumelor. Se curata si se spala, apoi se toaca ceapa julien, morcovul se da pe razatoare, ciupercile si ardeiul se taie fasii. Le lasam deoparte si punem pastele la fiert timp de 7 minute(timpul de fierbere indicat pe punga). Nu le lasam nici mai mult, nici mai putin - pentru a avea textura ideala. In timp ce fierb melcisorii ne apucam de gatirea legumelor. Se pune uleiul de masline in tigaie si se lasa la incins, apoi se adauga ceapa si se lasa la calit. Adaugam morcovul si ardeiul si punem un sfert de cana de apa. Lasam legumele cateva minute, ca sa se amestece aromele, apoi adaugam ciupercile si lasam la foc mic pana cand scade apa. Adaugam o jumatate de cana de bulion si punem sare si piper dupa gust. Cand incepe sa dea semne bublionul ca scade, stingem focul. Amestecam legumele cu pastele si servim cat sunt calde. Pofta buna!Optional: inainte de punerea legumelor la calit, se paseaza un catel de usturoi si se lasa doua minute in uleiul incins, dupa care se scoate din tigaie. In aceasta varianta, merge adaugat busuioc in compozitia de legume. Se potriveste foarte bine alaturi de o salata verde cu lamaie, ulei de masline si usturoi.