Detalii Bors de curcan
Ingrediente:
maruntaie pentru ciorba din carne de curcan (gat,
aripi,
spinari) cca,
700 g,
ceapa galbena 2 bucati,
morcovi 2 bucati,
patrunjel radacina 1/2 bucata,
pastarnac 1/2 bucata,
gulie 1/2 bucata,
telina cca,
150 g,
ardei gras rosu 1/2 bucata,
cartofi 2 bucati,
ulei de rapita 2-3 linguri,
sare iodata,
piper proaspat macinat,
foi de dafin 2 bucati,
leustean proaspat 1/2 legatura,
bulion Panacris 500 ml,
bors din tarate de casa 500 ml,
ou de curca 1 bucata
Savuroasa, satioasa si sanatoasa!Maruntaiele de curcan se pun la fiert, intr-un vas cu apa rece, la foc mic, neacoperit, cca. 60 de minute. Legumele se curata, se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei de rapita, cu zeama de carne. Dupa ce au devenit trasnlucide, se adauga bucatie de carne, si zeama strecurata. Se asezoneaza de sare, piper, foaie de dafin, leustean si se lasa la fier cca. 20 de minute pana se impreuneaza gusturile. Spre finalul fierberii se adauga bulionul si borsu, clocotit inainte, se mai lasa la fiert cca. 10 minute. Oul de curca se bate energic si se toarna, in ciorba clocotita ( atentie in acest moment focul este oprit!), amestecandu-se energic pentru se forma efectul de zdrente. Ciorba se serveste fierbinte, ca atare, cu paine de casa sau mamaliga rece. Spor si pofta buna!