Asta toamna tarziu am avut un surplus de conopida . Am mai cadorisit verisoare si colege . Am mai gatit-o in fel si chip dar tot mi-a mai ramas . Decat sa o arunc am desfacut-o buchetele [ sa nu ocupe loc mult], am fiert a la dente si dupa racire am pus la congelator .

Conopida e foarte gustoasa cu smantana sau /si branza . Acum trebuind sa gatesc de post, prima asociere ce mi-a venit in minte a fost cu... orez .

Curati si spalati legumele . Taiati bucati mari ceapa, morcovul si ardeiul . Tocati-le cu ajutorul blenderu-lui. Caliti usor aceste legume in cratita teflonata . Adaugati si caliti usor si orezul .

Sarati. Puneti si conopida . Turnati apa cat sa acopere si fierbeti sub capac . Dupa 10 minute cand bobul de orez este fiert adaugati si frunzele de spanac . Piparati. Serviti pilaful alaturat de rosii sau salata preferata de cruditati .