Datorita timpului de fierbere redus, lintea este o excelenta alternativa la fasole.

Lintea este catalogata ca aliment de grad nutritional A datorita continutului ridicat de fibre, fier, magneziu, fosfor si proteina si continutului extrem de scazut de grasimi. Lintea nu contine colesterol si aduce un aport caloric de cca 110-160 kcal/100g, in functie de varietatea preparata si modul de preparare....poate afland toate astea nu o mai ocoliti...

Inspiratie mi-a fost bucataria turceasaca, doar ca ei in nici un caz nu ar fi facut mancarea de linte cu carne de porc ci cu vita sau pui.

Ciolanul de porc se pune sa fiarba la foc moale cu apa si condimentele enumerate mai sus aproximativ 1 ora si 30 minute. Se scoate ciolanul si se pune intr-o oala de pamant, iar zeama in care a fiert se strecoara.

Lintea se spala in mai multe ape. Prazul se taie pe lungime si se spala bine si printre foite. Se taie rondele prazul si se caleste in putin ulei de masline. Se adauga lintea, ardeiul copt taiati fidelute, ardeiul iute curatat de seminte si nervuri si taiat marunt, iar semintele de chimen prajite putin in tigaie si pisate in mojar. Se adauga din zeama in care a fiert ciolanul, iar cand da in clocot se pune totul peste ciolanul din oala. Se completeaza cu fiertura de pe ciolan daca mai este nevoie, se pune capac pe oala si se da la cuptor, setam la 150-160 grade pt 1 ora si 15-20 minute, pana cand lintea este fiarta si a absorbit tot lichidul. Serviti cu muraturi. Pofta buna!!!daca alegeti varianta de a face mancarea direct pe flacara aragazului, reduceti timpul de fierbere