Pentru prima oara lucrez cu foi de orez si sunt tare incantata de ele si de rezultat. Cu ajutorul vostru, al bucatarasilor, am pregatit rapid aceste pachetele delicioase. Un gust dulce pikant ne-au cucerit pe deplin, iar faptul ca se lucreaza asa de usor cu foile de orez pe mine ma incantat si mai tare.

Pregatim umplutura prima oara: punem la scurs legumele din borcan, punem la incins un wok cu 2 linguri ulei de fistic (am avut eu), voi folositi ulei de susan, daca aveti. Punem in tigaie ciupercile champinion taiate marunt, morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si ceapa verde taiata feliute. Lasam totul la foc iute pana se prajesc legumele si scade zeama lasata. Adaugam legumele scurse de la borcan, amestecam si continuam prajirea pt inca 5-10 minute. Condimentam cu sos de soia, sos iute Piri-Piri, sare si piper, sos dulce acrisor si neaparati gustati sa condimentati dupa gustul vostru.

Pt asamblare: pregatiti un castron cu apa calda pe masa de lucru, in care veti scufunda pt aproximativ 30 secunde foile de orez. Va veti da seama cat este suficient sa le tineti atunci cand lucrati cu ele, devin moi si usor de rulat. Duapa ce am inmuiat foaia de orez, am asezat-o pe un prosop curat de bucatarie, umed, am pus o lingura plina de umplutura la baza foi, am rulat, am adunat capetele si am continuat rularea pana la capat. Procedam la fel si cu restul pana terminam compozitia. Cand le terminam pe toate le prajim in ulei de palmier pana se rumenesc pe toate partile. Am servit cu salata si rosii cherry si sos dulce acrisor usor picant. Un deliciu garantat!!!dupa ce am terminat de impachetat pachetelele am observat ca s-au lipit de masa, apoi de farfurie..sfatul pe care eu l-am primit si pe care il impartasesc cu voi, este sa ungeti putin farfuria in care le puneti cu ulei de susan, astfel eviati lipirea lor se pot manca si asa, neprajite, adica dupa ce le-ati impachetat le serviti imediat cu sosul si salata dorita cand le prajiti sa le puneti la distanta unele de altele, pt ca se lipesc si in timpul prajirii umpluturile pot sa fie in orice combinatie, depinde doar de voi