Nu stiam ce noutati sa pregatesc anul acesta pentru masa de Paste. Intr-un final m-am gandit sa incerc o reteta noua de ceva gustos... am ales drobul de pui, umplut cu oua fierte, mai ales, pentru ca la masa aveam invitati care nu manaca preparate din miel. Reteta am gasit-o pe aici, pe la voi, dragi bucatarasi. Sper sa va placa si voua:)Pregatire carne: Se decongeleaza, daca este cazul, se spala si se pun separat la fiert pulpele si ficateii. Se verifica cu o furculita daca sunt gata, apoi se scurg de apa si le tocam marunt.

Verdeata: Se spala si se curata legaturile de verdeata, ceapa si usturoiul apoi se toaca si acestea marunt.

Oalele: Punem la fiert cele 5 oua pentru 10 minute, le lasam la racit, apoi le curatam de coaja.

Toate ingredientele tocate le punem int-un bol mare, le amestecam cu oualele crude, peste care adaugam sare si piper dupa gust.

Tapetam o tava dreptunghiulara (de cozonac) cu hartie de cop, ungem cu putin ulei, adaugam jumatate din compozitia de carne peste care punem oualele fierte, apoi acoperim cu restul compozitie.

Intr-un cuptor preincalzit, se baga tava la copt pentru aproximativ 50 de minute la foc mediu.

Dupa ce s-a racit, drobul se scoate din forma si se taie felii.

Pofta buna!daca folositi carne de pasare de casa (tara) drobul va avea un gust si mai intens, mai bun; in loc de pulpe de pui puteti folosi piept de pui, sau pipote si inimi; oualele se lasa mai putin timp la fiert, decat de obicei, pentru ca apoi la cuptor ele se intaresc; drobul se tine la cuptor atat timp cat este nevoie, pana se rumeneste deasupra.