Pentru ca e plina padurea de ciuperci (bureti )am facut orez cu hribi .

Spalam ciupercile proaspete, le curatam bine de pamant si le taiem felii subtirele . Intr-o tigaie la foc mic punem 2 linguri ulei si cand este cald adaugam ciupercile taiate. Ele se vor cali si isi vor lasa sucul . Asezonati cu sare si piper si adaugati usturoiul tocat. Mai lasam putin si luam de pe foc .

Intre timp pregatim si orezul . Intr-o oala punem 2 linguri de ulei si calim fideau zdrobita in maini. Trebuie calita vreo 2 minute, va prinde o culoare aramie. Adaugam orezul si ceapa taiata marunt sau chiar razuita . Lasam si orezul cam 2 minute si adaugam apa fiebinte sau supa peste . Adaugam sare, piper si alte condimente . Amestecam si lasam sa fiarba . Cand e fiert mai mult de jumate adaugam hribi caliti, amestecam si mai lasam sa fiarba . Daca folositi apa atunci se poate adauga un cub de condiment pentru un plus de gust.

Cand orezul este asa cum va place (eu il prefer al dente ), opriti focul asezati mancarea pe farfurie, presarati parmesan sau cascaval razuit si serviti.mancare perfecta pentru zilele de post, daca renuntati la branza