Am salivat la reteta postata de Caroline, http://www.retete/retete/cartofi-umpluti-la-cuptor-64489.html, asa ca n-am rezistat tentatiei. Noroc ca au mai ramasa patru cartofi copti la cuptor ( aseara Zmeii au poftit la cartofi copti la cuptor, pentru mine era cam tarziu, asa ca si i-au copt singuri. Nu prea au fost ei copti bine, asa ca erau perfecti ptr reteta aceasta :D).

Cartofii se spala, se inteapa cu furculita si se pun la copt in cuptor cca 25 de minute la 250 grade. Data viitoare voi incerca sa coc cartofii la Multicooker. Intre timp ceapa curatata si tocata marunt se pune la prajit impreuna cu baconul. Eu am folosit aparatul Philips Multicooker pentru partea aceasta. Se conecteaza aparatul la sursa de curent, se seteaza din meniul, programul FRY, se seteaza timpul la 10 minute, apoi se inchide capacul si se apasa butonul Start.

Dupa ce s-au copt carofii, se scot din cuptor, apoi se taie in doua si se scoate miezul cu o lingurita, cu grija, atat ca sa ramana coaja intacta. Miezul se amesteca cu ceapa si baconul prajit, 2-3 linguri de parmesan, pana ce se incorporeaza toate ingredientele. Se umplu barcutele de cartofi cu umplutura obtinuta, se aseaza in vasul Multicooker-ului, se pune pe fiecare bucata de cartof, cate o bucata de branza Camembert, apoi se seteaza aparatul la programul BAKE, timp de gatire 20 de minute, la temperatura de 180 grade. Va asigur ca a fost bataie pe cartofi! Spor si pofta buna!