Detalii Ciocolata de Casa (Hazi Csokolade)
Punem cei 150 ml apa la fiert impreuna cu 500 gr zahar. Fierbem timp de 4 minute siropul rezultat la care adaugam apoi si cei 100 gr Rama si mai lasam pe foc pana se topeste. Amestecam intr-un vas laptele praf cu 50 gr cacao, apoi o cernem si o turnam la siropul de mai sus (luam de pe foc cand adaugam laptele praf). Amestecam bine pana totul se omogenizeaza. Ungem o forma cu margarina si ciocolata rezultata o turnam in ea. Cu un cutit umezit portionam ciocolata si o lasam la racit. Dupa 20 minute ciocolata poate fi servita. In siropul fierbinte inainte de a pune laptele praf se poate pune nuca, alune, stafide.
Punem cei 150 ml apa la fiert impreuna cu 500 gr zahar. Fierbem timp de 4 minute siropul rezultat la care adaugam apoi si cei 100 gr Rama si mai lasam pe foc pana se topeste. Amestecam intr-un vas laptele praf cu 50 gr cacao, apoi o cernem si o turnam la siropul de mai sus (luam de pe foc cand adaugam laptele praf). Amestecam bine pana totul se omogenizeaza. Ungem o forma cu margarina si ciocolata rezultata o turnam in ea. Cu un cutit umezit portionam ciocolata si o lasam la racit. Dupa 20 minute ciocolata poate fi servita. In siropul fierbinte inainte de a pune laptele praf se poate pune nuca, alune, stafide.