Anul asta am facut zacusca cu legumele rupte in fasii, asa ca, puteti sa ii spuneti si ghiveci de legume, daca doriti! Am copt vinete, gogosari, ardei capia, ardei grasi, rosii si am facut o deliciosenie de zacusca. Cum nu am facut o cantitate prea mare, nu cred ca apuca iarna...:))Cea mai migaloasa parte la prepararea zacuscai e coptul, se stie, in rest se face foarte usor.

Deci, am copt pentru inceput toate legumele, mai putin ceapa, dupa care le-am curatat de pielite si de seminte. Vinetele le-am lasat la scurs.

Intr-o cratita am pus ulei la incins ( nu foarte mult, pentru ca mie nu-mi place sa iasa uleioasa) si am adaugat ceapa taiata pestisor.

Cand ceapa a devenit usor sticloasa am adaugat legumele rupte fasii. Am avut grija sa amestec din cand in cand pentru a nu se prinde legumele de fundul cratitei. Am pus trei foi de dafin si am condimentat cu sare si piper.

Am lasat legumele la fiert la foc mic, cam doua ore, pana a scazut zeama. Am sterilizat borcanele si le-am umplut cu zacusca fierbinte. Bineinteles ca am uns intai o felie de paine cu zacusca, de pofta.

Mi-au iesit 2 borcane mari de 800 si vreo 4 de 400 g.