Detalii Frittata - Omleta la cuptor
Iata o reteta cat se poate de simpla: omleta! Eu ii zic omleta, dar de fapt se numeste frittata, pentru ca se incepe pe aragaz si se termina la cuptor si incorporeaza mai multe ingrediente, care se adauga cat oul este inca nefacut.
Prima data am vazut o forma a acestei retete la o emisiune a unui celebru bucatar englez. Nu aveam idee ca se numeste frittata, si nici el nu a mentionat asta, eu am vazut-o doar ca pe o posibilitate, mult mai simpla, de a face o omleta care sa arate aspectuos, ca o pizza uneori, si am decis sa o prepar.
Se incinge cuptorul la 220g ( optiunea grill)Se toaca ardeiul cu ceapa verde si se calesc la foc mediu, in ulei de masline. Cand sunt aproape patrunse, Se adauga ouale amestecate cu parmezanul ras si un varf de cutit de praf de piper; se amesteca tot continutul cu ajutorul unei palete pentru a uniformiza amestecul si se lasa la foc mic inca 5-7 minute pentru a forma o usoara crusta la fund. Dupa 5 minute se adauga feliile de bacon si se baga in cuptor cca. 10-15 minute sau pana cand omleta este rumena la suprafata.
Nu adaugati sare, deoarece parmezanul este destul de sarat.