Este o mincare care imi place tare mult si mereu imi aduc aminte de anii copilariei. Mama o facea cu oasele afumate de la cotlet( oase garf actualmente) un fel de mincare bun si satios.

Varza se toaca se da printr-un jet apa si se stoarce bine, ceapa se curata se spala si se toaca marunt.

Orezul se spala in mai multe ape apoi se lasa in ultima apa la inmuiat, costita se feliaza in fisiute mici.

Ceapa si uleiul se pune la calit intr-o cratita pina devine sticloasa apoi se adauga varza, se lasa 10 minute la calit cu ceapa apoi se adaga apa fierbinte cit sa depaseasca cu doua degete deasupra verzei, se adauga frunza de dafin, se potriveste de sare si piper acoperim si lasam la foc mic sa fiarba.

Intre timp punem costita la prajit iar cartofii ii invelim in folie de aluminiu pe fiecare in parte si ii introducem in cuptorul incins la 190 grade.pentru 35-40 minute.

Costita o intoarcem bine sa se rumeneasca uniform apoi o punem peste varza si lasam sa fiarba in continuare .

Cind varza este aproape gata punem orezul, cimbrul si lasam sa mai fiarba 15 minute apoi asezonam cu marar verde.

Linga varza punem cite un cartof copt .

Pofta sa fie este tare buna nu ezitati sa o preparati.

Sa va fie de folos.

Un fel de mincare gustos si satios Puteti sa o preparati si cu cirnati de casa, ciolan, carne de la untura( din calai cum se zice in banat)