Puneti la fiert laptele impreuna cu zaharul, sarea, uleiul si amestecati sa se dizolve bine zaharul. Dati deoparte cand laptele clocoteste si turnati in ploaie faina de malai, amestecand energic cu un tel. Lasati sa se raceasca, apoi adaugati zaharul vanilat, ouale batute bine, dovleacul, grisul si la sfarsit, faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecati pana se omogenizeaza toate ingredientele. Ungeti cu putin ulei locasurile tavii de briose si turnati in fiecare cca 2 linguri din compozitia cu faina de malai. Asezati la mijloc cate o visina. Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 25- 30 min, la 180 grade sau pana ce briosele sunt coapte (trec testul cu scobitoarea) si se rumenesc frumos. Lasati briosele sa se raceasca in tava, apoi scoateti-le pe un platou. Serviti simple sau pudrate cu zahar praf (optional). Sunt excelente alaturi de un pahar de lapte cald / sana sau un ceai fierbinte ori o cafea.

Puneti la fiert laptele impreuna cu zaharul, sarea, uleiul si amestecati sa se dizolve bine zaharul. Dati deoparte cand laptele clocoteste si turnati in ploaie faina de malai, amestecand energic cu un tel. Lasati sa se raceasca, apoi adaugati zaharul vanilat, ouale batute bine, dovleacul, grisul si la sfarsit, faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecati pana se omogenizeaza toate ingredientele. Ungeti cu putin ulei locasurile tavii de briose si turnati in fiecare cca 2 linguri din compozitia cu faina de malai. Asezati la mijloc cate o visina. Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 25- 30 min, la 180 grade sau pana ce briosele sunt coapte (trec testul cu scobitoarea) si se rumenesc frumos. Lasati briosele sa se raceasca in tava, apoi scoateti-le pe un platou. Serviti simple sau pudrate cu zahar praf (optional). Sunt excelente alaturi de un pahar de lapte cald / sana sau un ceai fierbinte ori o cafea.