Supa crema de legume coloreaza gastronomic perioadele lungi de post care necesita un grad sporit de inspiratie pentru a extinde optiunile culinare si a face viata mai frumoasa. Crema de legume este de asemenea binevenita si primavara cand apar primele legume de sezon, proaspete si gustoase, crescute natural, ce aduc beneficii importante organismului prin suplimentul de vitamine si minerale naturale dupa o iarna lungaCuratam si spalam legumele, se taie in bucati mari si se pun in oala si adaugam apa, aveti grija sa fierbeti legumele in cat mai putina apa(,cat sa le cuprinda) pentru a nu pierde din gust deoarece nu veti putea folosi toata apa in care au fiert legumele pentru a nu obtine o crema prea lichida.

Crutoanele eu le fac simplu cu prajitorul de paine folosind felii taiate nu foarte subtiri si apoi le tai in cubulete. Le pun intr-o tigaie unsa cu o picatura de ulei si presor sare pe ele si le las 1-2 min.,devin foarte gustoase. Dupa ce s-au fiert legumele,intr-un castron le scurgeti de zeama.

Dati legumele la blender si treptat,treptat adaugati putina zeama pana obtineti consistenta dorita. Adaugati si cateva frunze de patrunjel verde apoi asezonati cu sare si piperAtentie sa nu o tineti la blender prea mult pentru ca veti distruge intreaga structura vegetala si pierdeti din textura dar si din gust. Cel mai bine este sa puneti in blender de la inceput toate ingredientele si sa porniti aparatul doar pentru cateva secunde, mai amestecati cu lingura daca e nevoie atunci cand potriviti de sareGatire placuta!!Daca aveti se mai poate adauga pastarnac si dovlecei Daca nu tineti post se mai poate manca si cu smantana