Pentru ceapa caramelizata curatam ceapa, o spalam, apoi o taiem in semirondele .

Intr-o tigaie punem 1-2 linguri ulei de masline,apoi, cand acesta este infierbantat, ceapa taiata si zaharul brun .

Amestecam, avand grija sa nu se arda ceapa pana aceasta ajungem la culoarea pe care ne-o dorim . Cand ceapa este gata adaugam sare si putin otet balsamic .

Dovleacul il curatam de coaje si il taiem cubulete .

Il asezam intr-o tava pe hartie de copt . Presaram sare, piper macinat si salvie uscata . Dam tava la cuptor pana dovleacul se inmoaie, amestecand usor din cand in cand .

Prajim semintele de pin pentru cateva secunde pe o tigaie uscata, avand grija sa nu le rumenim prea tare .

Taiem painea felii si o prajim pe gratar . Asezam pe feliile de paine ceapa caramelizata, bucatele de dovleac si seminte de pin .

Stropiti bruschetele cu reductie de otet balsamic pe care o obtineti prin fierberea otetului balsamic la temperatura mica pana obtineti consistenta dorita .