Carne de porc la cuptor cu cartofiCarnea se cresteaza in felii(nu se cresteaza foarte adanc),se unge cu ulei de masline pe ambele parti,iar unde sa crestat se pun felii de usturoi si se condimenteaza.

Cartofii se taie cuburi,se clatesc cu apa,se scurg bine si se pun intr-un castron inalt,se presara boia dulce,vegeta,piper si oregano,si 2 catei de usturoi taiati marunt.

Se amesteca bine ingredientele si se pun in tava,langa carne.

Carnea se stropeste cu vinul rosu,,se pune apa in tava si se da la cuptor la 200 grade pentru 20 minute,dupa care se intoarce carnea pe partea cealalta se stropeste iar cu vin,se mai lasa 20 minute,dupa care se intoarce,se mai adauga apa daca este nevoie si se lasa 10 minute la 220 grade sa se rumeneasca putin.

Daca cartofii sunt gata se scot intr-o craticioara si se acopera cu capacse serveste cu salata de sfecla rosie