Caviarul saracului- este denumirea pe care a primit-o salata de vinete. Probabil pentru faptul ca pentru a o prepara, nu avem nevoie decCaviarul saracului- este denumirea pe care a primit-o salata de vinete. Probabil pentru faptul ca pentru a o prepara, nu avem nevoie decat de o pereche de vinete-pline de vitamine si minerale, in rest tot ce ne trebuie gasim prin camara. Vinetele coapte, la gratar, in cuptor sau direct pe flacara, se curata de coaja si se scurg bine de zeama, apoi se toaca marunt, de preferat, cu un cutit din lemn. Se pun intr-un bol si se amesteca cu chimen, sare, piper si ceapa tocata foarte marunt. Toate acestea se pun in functie de gustul fiecaruia. Folosind o lingura din lemn si amestecand continuu, se adauga uleiul in fir subtire. Salata va iesi mult mai gustoasa daca vom folosi ulei de masline.

Putem servi salata de vinete pe felii de rosii. Este o reteta perfecta si pentru o zi de post. Sursa acestei retete este blogul culinar truedelights Alte retete recomandate: