Azi va propun un aperitiv care se prepara extrem de usor si care are, de fiecare data, mare trecere la mesele festive. Am gustat multe sortimente, am vazut si in comert, asa ca mi-am zis sa-ncerc si eu. Varianta pe care am pregatit-o este o combinatie de branzeturi si arome de piper rosu si verde. Crusta de mac, insa, mi s-a parut cea mai interesanta. Da ruladei o textura si un aspect apare.

Am pus cele doua sortimente de cascaval in apa clocotita si le-am lasat sa se topeasca. Dureaza aproximativ 10 minute pana ce cascavalul devine elastic si usor de manevrat. In cele 10 minute am amestecat bine branza de vaci cu sare si piperul proaspat macinat, apoi am taiat morcovii in fasii nu foarte fubtiri. Am scos cascavalul topit intr-o strecuratoare, iar cand s-a scurs apa, l-am intins intre doua folii de plastic. Peste foaia de cascaval am intins crema de branza de vaci, apoi am asezat morcovii. Am rulat usor avand grija sa strang cat de bine rulada. Pe o folie de plastic am asezat macul iar rulada peste acesta. Am tavalit-o pana cand macul s-a prins uniform, apoi am strans rulada in folie si am pus batonul obtinut la rece peste noapte pentru ca macul sa se fixeze bine si sa nu cada. Am obtinut un aperitiv aspectuos si cu un gust pe masura.

Puteti inlocuit morcovii cu felii subtiri de sunca sau cu fasii de somon afumat. Cele doua sortimente de piper pot fi inlocuite cu calsicul piper negru.