Ratota, oua jumari, omleta... sunt unul si-acelasi lucru. Sunca, branza sau cascavalul, un strop de lapte sau ciupercile, fac mereu din acest preparat, un mic-dejun de nerefuzat. Eu va propun azi o alta varianta pentru prima masa a zilei, una mai speciala realizata dupa reteta lui Gordon Ramsay. Este omleta care mie imi place cel mai mult. Este pufoasa, are o savoare deosebita si este nemaipomenita mai ales in aceasta perioada cand ceapa verde autohtona se gaseste din belsug.

Intr-o craticioara, pe aragaz la foc mic, am pus ouale si untul.

Le-am amestecat continuu luand periodic cratita de pe foc. Practic, aceasta omleta se coace datorita caldurii vasului in care este preparata.

Cand ouale au inceput sa se inchege am adaugat sarea, piperul si smantana.

La final, am adaugat si coditele de ceapa verde taiate marunt.

Desi pare ca ar trebui preparata in destul de multi pasi reteta este, defapt, una foarte simpla. Cu siguranta, o data incercata, o veti repeta cu mare drag.

Pofta buna!Se poate servi pe felii de paine prajita alaturi de cateva rondele de dovlecel rumenite in tigaia grill. Stropiti totul cu un strop de ulei de masline sau de porumb. Acesta va accentua aromele din farfuria dumneavoastra.