Sunt oricand binevenite, dar mai ales bine mancate! Sunt un ceva de rontait perfecte!Intr-o craticioara se incalzeste putin laptele, se amesteca cu zaharul, faina si drojdia. Se lasa 10-15 minute sa dospeasca.

Intr-un bol mai mare se cerne faina, se amesteca cu sarea apoi se pune margarina taiata in bucati mai mici, untura, crema de telemea, smantana si galbenusurile. Dupa ce a crescut maiaua, se toarna in bolul cu faina, se amesteca cu mana pana se incorporeaza toate ingredientele apoi se rastoarna pe masa de lucru. Se framanta aluatul bine bine, eventual se mai adauga faina daca este cazul, pana se obtine o coca moale, nelipicioasa si care poate fi intinsa. Se imparte in doua parti.

Se infaineaza masa de lucru, se ia o parte si se intinde cu sucitorul cu o grosime de jumatate de deget. Se unge foaia cu albusurile batute cu praful de sare apoi se rade cascavalul deasupra. Se taie sub forma de betigase si se aseaza in tava cuptorului la distanta intre ele. Se da la cuptorul incins la 180 de grade pana se rumenesc deasupra. Pofta buna!Se poate presara deasupra chimen pentru cei care agreaza semintele.