Acest sirop se poate pastra toata iarna.

Se poate folosi la diverse prajituri, inghetate sau ca indulcitor la prepararea bauturilor racoritoare.

Frunzele de menta le-am spalat bine si le-am lasat la zvantat. Apa impreuna cu zaharul le-am pus pe foc intr-o cratita . Dupa ce zaharul s-a topit, am pus menta, am acoperit cratita cu capac si am lasat 15 minute sa fiarba, pana menta si-a schimbat culoarea. Am scos frunzele de menta cu spumiera, am adaugat mierea si am lasat sa fiarba la foc mic in jur de 3 ore .

Am facut testul cu picatura, ca la dulceturi. Cand a fost aproape gata am adaugat colorant si am mai lasat cateva minute sa fiarba.

Am strecurat siropul printr-o sita in care am pus un tifon si l-am pus fierbinte in sticlele sterilizate . Le-am inchis ermetic si le-am lasat pana a doua zi acoperite cu un prosop gros, sa se raceasca.