Sunt excelente pt pus pachet la scoala sau la birou.

Se pune drojdia in 100 ml lapte caldut impreuna cu zaharul si 1 lg de faina. Se amesteca putin si se lasa sa se odihneasca 15 minute. Intr-un vas se pune faina, sarea, uleiul si oul batut. Se toarna maiaua si se amesteca cu o lingura. Se mai adauga lapte caldut ata cat este necesar. Se framanta pana obtinem un aluat moale, nelipicios. Se lasa la dospit.

Intre timp pregatim umplutura. Se taie sunca bastonase, gogosarul cubulete apoi se amesteca impreuna cu porumbul si maslinele. Se adauga bulionul, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Cascavalul se taie feliute mai late si subtiri.

Aluatul se imparte in doua si se intinde pe masa de lucru. Se taie in patratele potrivite (aproximativ 9x9). Se pune cate o lingura de umplutura si doua felii de cascaval pe mijlocul patratului, se ia un alt patrat din celelalt aluat (care a fost intins si impartit la fel) si se acopera formand o pernita. Cu ajutorul unei furculite apasam pe marginile aluatului pentru a se prinde bine intre ele si a nu se dezlipi in timpul coacerii. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se ung pernitele cu ketchup si se presara busuioc macinat. Se da la cuptor la 180 de grade pana se rumenesc frumos deasupra.

Se servesc atat calde cat si reci!Pofta buna!Se poate folosi orice ca si umplutura in functie de gusturi. Busuiocul poate fi inlocuit cu oregano.