In ultima vreme am incercat multe retete din care am exclus lactatele din lapte de vaca si capra precum si carnea . Sunt multumita de retete si cred ca as putea sa renunt destul de usor la carne si lapte, dar nu o voi face . Voi incerca sa renunt la ele doar partial si sa le consum mai rar decat o faceam pana acum. Uitandu-ma prin magazine am vazut lapte de ovaz, de orez, de soia, de migdale dar si lapte de cocos. Daca dati o cautare pe net o sa gasiti multe retete, cam toate au acelasi principiu . Unii enumara beneficiile nucii de cocos in alimentatie, altii fac si unt si fulgi . Eu am incercat si va arat si voua ce a iesit.

Intr-un pahar golim nuca de cocos de apa din ea . Daca nu aveti cine sa o bea o vom pune si pe ea in lapte. Spargem nuca de cocos, scoatem miezul si curatam de partea maro.

Cu ajutorul unui robot maruntim nuca de cocos.

Intr-un blender punem nuca maruntita, 2 pahare de apa plus apa din ea, miere de albine sau alt indulcitor si aromele si pornim blenderul . Lasam sa mearga cam 3 minute . Eu nu am folosit indulcitor si nici arome, dar daca va place ceva in mod deosebit puteti pune ce doriti.

Cu ajutorul unei strecuratori strecuram laptele .

Laptele obtinut daca il punem in frigider pentru cateva ore se va allege . Deasupra se va ridica untul de cocos pe care il putem foflosi ca atare sau prin incalzire usoara acesta se dizolva si se poate folosi ca si lapte.

Noi l-am baut proaspat facut, deci nu a fost cazul de stat in frigider.

Restul de nuca se poate folosi la prajituri . Eu am pus-o in congelator si o voi folosi candva .