Introducerea in filozofia ancestrala a sosului de pizza in episodul viitor.....

Mai intai coacem ardeii, ii curatam de coaja si ii lasam la scurs pana a doua zi. A doua zi spalam rosiile le taiem si apoi le dam la masina de separat rosii, sucul obtinut il punem in tuci si il punem sa fiarba pana scade la jumatate. Apoi dam la masina de tocat ardeii si tijele cu frunze de telina, ii tocam prin sita cea mai mica. Separat curatam si taiem ceapa solzisori.

Punem uleiul intr-o cratita, il lasam sa se incinga si apoi punem ceapa,o calim pana devine translucida si se inmoaie. Punem ceapa calita in blender si o mixam pana devine o pasta, apoi o amestecam cu ardeiul si telina.

Intre timp avem grija sa luam spuma de la bulion, adaugam sare dupa gust,punem si zaharul. Dupa ce a scazut, adaugam amestecul de ardei si ceapa si lasam sa scada pana obtinem consistenta dorita, cu o jumatate de ora inainte sa stingem focul, adaugam piperul si boiaua,iar la final busuiocul maruntit. Turnam sosul in borcane de 400 g, care au fost sterilizate, le capacim, apoi le asezam intr-o ladita si le acoperim cu o patura,le lasam sa se raceasca pana a doua zi.