Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban, a participat, miercuri, la Paris, la lucrarile Consiliului General al Federatiei Mondiale a Camerelor de Comert, informeaza un comunicat al CCIR remis miercuri AGERPRES. edinta Consiliului General al Federatiei Mondiale a Camerelor de Comert a fost dedicata sesiunilor de lucru pe marginea strategiilor de actiune ale organizatiei, printre care Platforma Chamber Connect, Brand-ul cameral, Congresul Chamber Connect si platforma Generation Next, Chambers 4.0, se mentioneaza in comunicat.

Presedintele CCIR a avut miercuri o intrevedere cu presedintele Federatiei Mondiale a Camerelor de Comert, Hamad Buamim, care este si presedinte al Camerei de Comert si Industrie Dubai. Joi, in cea de-a doua zi a lucrarilor, Mihai Daraban urmeaza sa aiba discutii bilaterale cu reprezentanti de nivel inalt ai Camerelor de Comert din mai multe tari.

Presedintele CCIR a subliniat in numeroase randuri necesitatea unui sistem de Camere de Comert unite, cu un rol important in dezvoltarea economica mondiala, se mentioneaza in comunicatul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei.

O data cu investirea mea in pozitia de membru in Consiliul General al Federatiei Mondiale a Camerelor de Comert vine si responsabilitatea de a lupta pentru promovarea unei economii globale, a comertului liber, actiuni care atrag crearea de noi locuri de munca si implicit imbunatatirea nivelului de trai, a declarat Mihai Daraban, citat in comunicatul transmis miercuri de CCIR.

Presedintele CCIR a fost ales in functia de membru in Consiliului General al Federatiei Mondiale a Camerelor de Comert, in urma votului exercitat de reprezentantii a peste 100 de state, se precizeaza in comunicatul CCIR. Astfel, Romania este reprezentata, pentru mandatul 2020-2022, in forul de conducere al organizatiei mondiale a camerelor de comert.

Urmatoarea sedinta a Consiliului General al Federatiei Mondiale a Camerelor de Comert va avea loc in perioada 5 - 6 octombrie 2020 la Johannesburg.

Rolul Consiliului General al Federatiei Mondiale a Camerelor de Comert este de a promova si proteja conceptul de camere de comert ca entitati intermediare esentiale intre guverne si mediul de afaceri si intre mediul de afaceri si publicul general. De asemenea, una dintre preocuparile esentiale ale Consiliul General este de a incuraja cooperarea cat mai activa dintre toate camerele de comert care fac parte din reteaua mondiala a organizatiei. AGERPRES/(AS - autor: George Coman; editor: Andreea Marinescu, editor online: Simona Arustei)